High School!

Igar hade jag min forsta dag i High School! Jag var lite forvirrad forst, for min vardsyrra Dani forsvann efter traningen sa jag hade ingen aning om vart jag skulle ga. Och jag ville inte ga runt sjalv i korridoren forsta dan, sa jag tog mod till mig och fragade en tjej. Hon var tydligen "skolans B", men hon verkade jattesnall och visade mig. Sen stotte jag pa Dani, sa vi gick och hamtade mina grejer och gick till mitt skap. Skap 800, med "the Sophomores" dvs 10th grade. Dom ar bara 95:or, men utbytesstudenter maste ha skap dar. Det finns en till utbytesstudent, Patrick fran Finland, men jag har inte sett honom an. Folk stirrar lite. Det ar ju en liten skola, sa dom flesta visste redan att det skulle komma en svensk utbytesstudent dit.
Min forsta lektion var "study hall", dar man gor laxor. Vi var bara fyra i klassen. Vi hade ju inte precis nagat att gora, sa jag satt och pratade med dom. Det visade sig att en av tjejerna hade samma schema som jag dom forsta timmarna sa hon erbjod sig att visa mig runt till dom andra lektionerna.
Nasta lektion var psykologi, och dar gick manga av dom jag redan kande sa det var en rolig klass. Dessutom ar lararen skolans dregeloffer, Mr. Lansman. Han ar 26 och ar gift, men alla vill ha honom. Jag skojar inte, haha. Han ar valdigt snygg. Han borjade lektionen med ett litet lotto, och jag vann priset, godiset :)
I american history var lararen jatterolig och drev med mig pa genomgangarna for att jag var svensk. Andra larare drar ocksa Sverige som ett exempel pa geomgangarna for att jag ar dar. Vi fick gora ett litet test om American History, och jag kunde utav 23 fragar inte svara pa en enda. Hur ska jag veta vad den presidentens fru hette, och hur manga amerikaner som dog i det kriget? Amerika, amerika, amerika. American Literature som var mitt nasta amne var trakigt.
Min andra study hall var en chill lektion med en mycket storre och roligare klass den har gangen. Vi satt bara och pratade, det var naajs. Efter det var det kor. Forsta stallet i skolan jag inte fros ihjal pa! Det ar sa jakla kallt pa grund av air conditioningen! Ska borja anvanda jeans och tjocktroja i skolan nu.
Pa lunchen tog jag min bricka och satte mig pa toaletten sjalv. Haha nej, jag hade lunch samtidigt som mina kompisar sa det var kul! Behovde inte oroa mig for nagat. Men det spelar ingen roll om man kanner nan har nar man borjar, for alla ar sa sociala och trevliga och manga gar fram och presenterar sig eller fragar mig "are you that foreign exchange student?". Nagra random borjade vinka till mig i korridoren och sa "hey!" och nan pekade pa mig och sa "she's my new friend!". Vi fick akta amerikansk mat till lunch, hot dog med fries, en cookie, frukt och mjolk.
Klockan ringer alltid tva ganger, forst en gang typ tre minuter innan lektionen borjar, och sen en sista gang da alla maste ga in i klassrummen. Jag hade lyckats tappa bort mitt schema och blev sjalv kvar i korridoren. Ingen jag kande skulle till Speech som jag, sa det slutade med att Mr Lansman visade mig vart jag skulle :)
Sen hade jag Child Facs, dar gick jag med Dani och Emily, sa det var en kul lektion. Det ar typ en lektion for personer som alskar sma barn och vill jobba pa dagis. Vilket ar lite random for mig, eftersom jag inte riktigt ar den typen. Men det skulle tydligen vara en rolig och latt lektion. Jag kan ju slappa ganska mycket, behover bara bli godkand i allt.
Spanskan ar superlatt, jag ligger tva ar fore dom. Jag borjade asgarva nar lararen var helt serios med att vi skulle dra ett varsitt spanskt namn ur en korg som vi skulle bli kallade for resten av aret. Alla andra tyckte det var helt normalt, haha. Sa pa hennes lektion heter jag Josefina.
Sen ringde klockan, och da slutar allas lektioner sa innan det ar korridoren helt tom. Det ar sjukt seriost har med att ga fran lektionen. Man maste fa ett slags kort av lararen dar det star att man ska pa toaletten eller ga till skapet. Varje lektion ar 45 minuter lang, vilket jag alskar! Mina dagar kommer se likadana ut varje dag nu, jag kommer alltid ha samma lektion samma tid.
Angaende klader har folk inte sa fula klader som jag trodde dom skulle ha. Okej, vissa kor helt pa sportklader, dvs sportshorts, t-shirt och sneakers. Vissa har till och med gympaskor. Men manga klar sig snyggt, och vissa bryr sig inte alls.
Nu har jag mest forklarat hur skolan ar. Hur jag kande mig forsta dan var inget speciellt. Jag kande redan manga genom Dani, sa jag var inte nervos.
Jag ser valdigt mycket fram emot Homecoming! Hela den veckan ar helt crazy, man klar upp sig efter olika teman varje dag och det ar en dans i gympasalen dar dom dekorerar, det verkar sa kuuul :)
Det var sa gulligt idag, nar jag kom tillbaka efter en lektion och oppnade mitt skap lag det en pase med mitt favoritgodis M&M dar. Det var fran rektorn. Hon hade lamnat en liten lapp som sa "Valkommen till Louisville High School, hoppas du kommer ha det roligt har".
Nej nu ska jag nog snart lagga mig, under skoldagana har jag vart i skolan i 13 timmar inraknat traningarna pa morgonen och eftermiddan. Sa jag kommer sova gott inatt :)
puuss och kram Stine

Tomorrow

Idag var min forsta dag i High School! Ni far hora allt om hur det var imorrn!
Puss

Miss clumsy

Tjena!
Igar hande en incident. Jag var sa klantig och naiv och satte min tekopp pa sangen, precis bredvid min laptop. Jag rorde mig lite, och resten kan ni nog rakna ut. Sa nu maste jag skriva utan svenska bokstaver pa familjens dator, grymt irriterande. Hoppas den fixar sig snart. Tills dess uppdaterar jag lite fran den har datorn, och kanske uppdaterar med bilder. Jag far se. Hatar att skriva utan svenska bokstaver bara.
Nu har crosscoutry-traningen borjat pa riktigt! Vi tranar sex pa morgonen och sen ett pass pa eftermiddan, varje dag. Det ar kul, jag alskar att springa, men sa otroligt jobbigt. Trodde jag skulle svimma idag pa grund av varmen. Men imorse hade Dani och jag glomt vara physicals, sa vi fick inte springa med dom andra for var coach, det var urlojligt. Han vagrade lata oss gora det. Men vi sprang anda nar han gatt ivag for att checka dom andra, haha. sa taggade ar vi!
Och idag kom mitt forsta paket fran Sverige, fran min familj. tack! Dom skickade lite grejer jag hade glomt, plus Dumle till familjen. Dom ar galna i det i min vardfmilj, typ gommer det for varandra, haha. Om ni skulle vilja skicka nagot (A) star adressen bland dom forsta inlaggen :)
Jag vet att ni i Dagy borjar idag, dvs 90% av mina kompisar, so have fun! Uppdatera mig med allt som hander, sarskilt du Hanna.
So long! Lamna garna en kommentar! Ar det for jobbigt att lasa utan dom svenska bokstaverna?
Puss och kram Stine

14 augusti

Visst är jag duktig på att informera er om vad som pågår på andra sidan havet? :D Tacka min mobilkamera. So, my day:
Jag, Dani och Sydney åkte till denna överbefolkade vattenpark och träffade två nya killkompisar, Jesse och Ryan. En vågmaskin gjorde stora vågor i poolen, det var kul trots att man fick ofrivillig kroppskontakt med varenda person i poolen, haha.
På kvällen var vi på "The fair", samma ställe som häromkvällen. Jag fick träffa mycket nytt och trevligt folk, alla är så sociala! Jag och Megan åkte The Zipper - en skitrolig attraktion när man sitter i små burar som snurrar runt i luften! Jag älskar den. Och det hände något konstigt den här kvällen.. för första gången sen jag kom hit ville jag ha på mig en tjocktröja utomhus. Jag är mållös. Godnatt!

Fredag den 13:e

Helloo :) Jag har vart hemma själv idag, för föräldrarna är i Kalifornien och Dani har dansat hela dan. Det innebär lite mer bloggande, för vad ska man göra hemma själv i flera timmar? Det blir lätt att man går och småäter ur deras kylskåp lite då och då (hehe). Har dock rört lite på mig också, och druckit te med Granny.
Idag är det fredag den 13:e.. ikväll ska jag, Dani och hennes kompisar till en kyrkogård, tror vi ska skrämma upp oss själva genom att gå på någon läskig stig till den här kyrkogården. Usch. Tur att tre typ jättestora killar ska följa med.

Igår var vi på ett litet tivoli nära här. Det måste ha vart den varmaste och fuktigaste kvällen någonsin, det var ganska nasty hur mycket alla svettades. Varsågod för den trevliga detaljen. Vi körde bingo, åkte små attraktioner, köpte funnel cake och träffade flera av Danis roliga kompisar. Det var så mysigt, dom hade massa små stånd och ett litet parishjul. En en gång kändes det som om vi var med i Sweet Home Alabama av någon anledning.
Bingo! Vann tyvärr ingen gång, men Lauren vann 3 dollar som hon sen spelade upp, haha.
Lauren och CJ på bingot

Dagens

Jag har blivit ombedd att göra en dagens outfit, så här får ni den. Mina crosscountry-kläder idag, visst är dom otroligt heta? Särskilt dom stora basketskjorten, raawr!


"Sweden is north of Canada, right?"

Howdy partners! Nu har cross-country-träningarna börjat, så jag går upp klockan fem varje morgon! Ni som känner mig vet att jag inte är någon morgonperson, så det resulterar i en massa powernaps på eftermiddan istället. Vi tränar så tidigt för att det inte ska hinna bli för varmt, men jag klagar förstås ändå över dom 20 grader och sol som vi springer i, hehe. Själva löpningen går bra för mig, jag trodde det skulle vara jobbigare faktiskt.
Det är helt sjukt hur seriösa dom är med sport här. Vi är inte dom enda som är uppe med tuppen, även football-killarna och volleybollaget tränar då. Det är kul, man får många nya kompisar genom att träna så här.

Annars har jag dom senaste dagarna träffat en massa nytt folk, som Danis kompisar, dom är jätteroliga. Vi åkte ut med deras golfbil runt sjön och åkte ring. Jag har också badat och åkt ring vid Caitlins sjö, shoppat upp det mesta av mina pengar, gått på vattenpark, bio, karneval och tagit en massa powernaps. Det är awesome med så mycket nytt!
Jag ska ju vara "open-minded" här, så jag följde med min familj till kyrkan i söndags. Ni förstår inte vilken skillnad det är här. Hemma är det skittråkigt, prästen står bara och läser ur bibeln och man sjunger tråkiga psalmer. Jag går aldrig dit. Här är det mysigt och kul. Det är sån gemenskap, och mitt i gudstjänsten skulle alla gå runt och säga godmorgon till varandra. Alla går dit, både tonåringar, små barn och vuxna. Man sjunger låtar som liknar konfasånger, med en stor skärm så man kan sjunga med. Sen läste en kille ett kort stycke ur bibeln, och förklarade det så att man faktiskt fattade, jämförde det med en reklam, skämtade och fick alla att skratta. Ett band spelade med trummor, elgitarrer och allt, och efter ceremonin bjöd dom på snacks. Jag kan förstå att folk ofta går hit.
Igår var jag inne på min High School. Louisville ser lite ut som en gammal cowboy-town, men skolan är jättemodern. Jag ser fram emot att börja där! Igår skrev jag in mig på vilka klasser jag ska läsa. Jag måste läsa amerikansk historia, engelsk litteratur och college preperation. Sen valde jag speech, psykologi och sociologi, spanska, kör, läxläsning och child facts. Jag tänker slappa ganska mycket här, vill absolut inte välja någon matte eller science, nej tack.
Sist måste jag säga att vädret här är helt otroligt. Igårkväll när vi körde hem från bion var det kolsvart ute, men det blixtrade så mycket att hela himlen blev vit, sen svart och sen vit, det blinkade oavbrutet. Man blev nästan bländad ibland, jag skojar inte. Man kunde se hela "blixtsträngen" över himlen, det var jättecoolt.
Nu måste jag gå, ska nog dricka te med farmorn som bor granne med familjen. Hon är så himla gullig, jag vill bara krama henne. Sen ska Caitlin hämta upp mig, vi ska bada och åka ring vid hennes hus. Ha det bra, och bara så ni vet blir jag jätteglad när ni kommenterar! Kramar Stine
Jag och Caitlin i ringen medans Jake tar en egopic? haha garvar när jag ser den här bilden!
En tatuering från karnevalen, tyvärr inte äkta :( Jag ska dock maila mamma den här bilden och säga att den är riktig, haha. Först satte mannen den upp och ner, good job!
Min värdpappa Mike efter en seriös shoppingrunda i mataffären
En runda i Katies golfbil
Det blev en tur in hit innan en shoppingrunda
Tube :D

Boat trip

Howdy!
Idag har jag vart ute på sjön med Caitlin och hennes kompisar Alex, Ben, Brett och Joe. Vi badade, åkte ring, spelade volleyboll och solade. En riktigt kul och skön chilldag. Jag brände mig dock i ansiktet.. Det var så himla kul att åka ring, eller "tube" som dom kallar det, jag åkte med Caitlin och fick världens skrattattack när jag höll på att glida av. Har inte skrattat så mycket sen jag kom hit, hahaha. När vi var klara var mina händer blåa.

Livet på en fyrhjuling

Howdy! Jag har nu vart här i exakt en vecka! Känns som om jag vart här mycket längre :) Nu är den härliga känslan tillbaka, att allt känns nytt och spännande och att det är så mycket att göra! Det gäller att hålla sig busy, annars känner man sig rastlös och ensam.
Idag har jag chillat med Dani och hennes kompis Sydney, jag lärde dom bubblan. Sen tog vi en tur på motorcyklarna och fyrhjulingen. Att åka bak på Mikes motorcykel var bland det roligaste jag gjort! Man får sån kick av att åka så fort, gah! Sen ville jag ta en egen tur med fyrhjulingen, vilket slutade lite halvbra.. Jag åkte ganska långt, och påvägen tillbaka gick motorn sönder. Det lät som om den skulle explodera. Så det slutade med att Mike fick komma dit och dra den på släp efter bilen medans jag satt vid styret.
Sen sa jag hejdå till Tabi, som flyttade till Kalifornien ikväll. Jag har bara känt henne en vecka men kommer att sakna henne. Jag tog en springtur i hettan innan jag blev upphämtad av mina grannar Emily och Kaitlin för att shoppa och äta middag vid ett shoppingcenter. Wihoo, I'm making friends! :D Det var jättekul, dom är så.. intensiva är nog det perfekta ordet för att beskriva dom, haha, och roliga. Efter en del shopping åt vi på "Fatburger", och Kaitlin letade efter sitt foto på väggen. Alla som har ätit "Triple Burger" kommer upp där, haha. Jag fick veta allt gossip om min High School, den börjar om två veckor! Påvägen hem lyssnade vi på Shots av LMFAO (riktgt bra låt, Fanny, Julia, Ylva, ni skulle gilla den) och var riktigt upptaggade!

Sydney, Mike och Dani
Ännu en bild på Hell's Angels, haha. Nej men här ser ni huset och bakgården :)
Jag på den älskade fyrhjulingen.. RIP.
Thumbs up!
Söta Kaitlin och Emily

Inne på FatBurger


Miss Nebraska här

 

Det finns så mycket att berätta att jag inte vet vart jag ska börja!

 

Okej, så flygresan gick bra. Jag flög med Emelie Anneroth ända till Colorado, och vi hade ganska kul påvägen. Vi fördrev tiden med att bland annat prata med en kille på planet som kom från Orlando, Florida. Han var jättesocial och rolig, och tyckte att alla svenska killar var skitlånga och berömde oss för våran bra engelska. Score! Förtjänades med en high five.

 

På flygplatsen i Nebraska var jag sjuukt nervös och hade ingen aning om vart jag skulle gå efter att ha fått mitt bagage, men innan jag hann gå någonstans kom det fram en mörkhårig tjej till mig och sa "Heey, are you Kristin?", och jag undrade vem denna korta tjej var. Det visade sig vara den äldsta syrran, Tabatha. Sen kom resten av familjen och hälsade, plus Tabis bästa kompis Caitlin som i praktiskt taget bor hos familjen. Sen åkte jag hem med tjejerna, medans Mike & Lisa körde i en egen bil hem. Det känns så konstigt att ALLA över 16 år har egen bil här, så vuxet på nåt sätt. I bilen påvägen hem lyssnade vi på musik och pratade. Jag lurade dom med isbjörnshistorien, det vill säga att vi svenskar lär oss att försvara oss mot isbjörnar i skolan, att dom kan dyka upp utanför skolan och att vi får träna att skjuta på deras huvuden med vapen. Haha, helt otroligt att dom gick på det! Men dom vet ingenting om Sverige så dom vet väl inte vad dom ska tro.

 

Jag blev något chockad när vi kom fram till huset. Jag bor ju helt fantastiskt! Man kan tro att jag ska bo i en liten cowboystuga utan internet när man hör Nebraska, men med det här huset känns det snarare som om jag bor i Hollywood. Haha, okej nu överdriver jag. Men pappan bygger hus och har byggt det här med. Det är väldigt modernt, det är superfint. Det är som en jättestor gård, och på bakgården har dom en bubbelpool och en basketkorg som alla familjer tycks ha här. Huset har också världens största flatscreen-tv, och mycket heltäckningsmatta. Cowboys, släng er i väggen! Jag log asmycket när jag fick mitt rum, ett stort rum med en stor säng mitt i rummet, stora garderober och ett eget fint badrum :)

 

Första dan i USA gick jag på bio med tjejerna och såg en film med Zac Efron i huvudrollen. Caitlin älskar honom, haha. Den kommer nog inte till Sverige förrän om ett halvår ;) Sen på kvällen var det en stor överraskningsfest för Tabi, ett goodbye-party för att hon flyttar till Kalifornien för att gå på college på torsdag. Det var kanske 40 personer där, och jag träffade en del roliga people. Som Allie och Sam, som jag fångade fireflies (eldflugor) med i trädgården – dom har en massa såna här på kvällen, ser ascoolt ut! Så hade dom även en manlig strippa för Tabi, det var bara någons brorsa. Samma kille lärde mig senare att köra hans bil. Man kunde dock gå snabbare än jag körde, men om jag var lite rädd, haha. Dom hade också en piñata full med godis som en kraftig kille slog sönder helt. Haha.

 

Annars har vi vart downtown i Omaha och ätit på restaurang och gått i lite affärer. Jag köpte en jättesöt, röd klänning som jag "look very Swedish in", för att jag såg så lång ut i den. Alla här tror verkligen att svenskar är långa, blonda och blåögda. Fast jag bekräftar väl den fördomen eftersom allt stämmer in på mig, haha.

 

För övrigt tycker folk att jag är lite smått galen, för att jag fryser inomhus hela tiden, Jag är inte van vid den här air-conditioningen. Samtidigt dör jag av värme när jag är utomhus, haha. Klockan är två på natten här, och det är 27 grader! Tänk er på dagarna, jag har aldrig upplevt en sån hetta! Det måste minst vara 35 grader fram till klockan sex på kvällen. Men jag klagar inte, jag gillart! Det är liksom så fuktigt i luften att det känns tropiskt. Dock får man ta joggingrundorna nio på kvällen, som idag.

 

Igårkväll var jag, Dani, Tabi med sin pojkvän Sam, Caitlin med sin bf Jake och en tjej som heter Lauren på country dancing! Hej, kulturkrock! Jag var dock inte förbyllad av cowboy-danssalen, för det var så jag hade förväntat mig att Nebraska skulle vara. Det kändes som en scen ur Sweet Home Alabama! Alla dansade line dancing och swing dancing i mitten till countrymusik, haha. Det var faktiskt kul. Jag kan nu stolt säga att jag har dansat med en riktig cowboy!

 

Jag: so, you ride horses all day, everywhere?

Cowboy: yupp.

Jag: yeah, I ride cars..

 

Annars är tonåringar här precis som hemma. När man är uttråkad träffar man kompisar, åker till shoppingcentret, badar i sjön eller går ut och äter. Caitlin har sagt att hon ska ta mig till ett zoo i Omaha, som ska vara kul.

 

Jag måste säga att bo på landet har sina fördelar! Idag lärde jag mig att köra fyrhjuling, jag menar att det inte är ofta man har såna i städer. det var askul! Jag fick värsta kicken av att hålla in gasen allt jag hade, och rusa fram bland fälten i säkert 60 km/h. samtidigt körde Mike och Tabi bredvid med deras motorcyklar, det var skitkul.

 

About american boys, yupp, det finns en del av dom. Tabis pojkvän ser ut som en tvilling till Taylor Lautner, sjukt snygg. Och Caitlins pojkvän ser ut som Nathan i One Tree Hill, haha. Dom tycker det är kul att jag jämför alla med kändisar. Det finns en ung lärare på min blivande high school som alla kallar "dreamy". Jag pratade med honom idag i skolan faktiskt, jag och min värdpappa Mike var därinne och kollade, och han är väldigt het faktiskt. Haha.

 

Nej nu ska jag sova. Jag har verkligen en awesome tid här, familjen är jättesnäll! Dom låter mig göra det mesta, men har fortfarande regler, som en curfew som bestäms innan vi åker nånstans. Igår sa Mike när vi skulle gå ut på dansklubben ”I don’t know what they have told you, but I’m like your father here so, be good.” Det är gulligt, dom behandlar mig som en familjemedlem. Och dom låter mig sova hur länge jag vill. I och för sig finns det inte så mycket att göra här om dagarna. Det tar så lång tid att åka någonstans. Jag längtar tills high school börjar, jag vet att det är då den riktigt roliga tiden börjar. Och då kommer jag börja med cross country, det vill säga löpning. No worries om att bli fet av all den träningen, kan jag säga. Inte för att maten här är särskilt farlig. Visst har vi ätit Mac & Cheese till lunch en gång, vilket är en väldigt onyttig populär pastarätt på burk, och dom har onyttga saker i huset, men dom verkar inte äta det så mycket.

 

Nu ska jag sova, godnatt med er! Om ni skulle behöva min adress av någon anledning, är den här:

 

Kristin Brändstrom c/o Mike Gennaro

7986 South 84th Street

Nehawka, NE 68413

 

Lots of love

 

Stine

 


RSS 2.0